t-rekks

t-rekks är en blogg om att vandra pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Vi vandrade den Franska Caminon 2015 och vi ska vandra den Norra Caminon inklusive Primitivo sommaren 2018.
Registrera din e-post under Nyhetsbrev och HÄNG MED!

Tre vilande pilgrimer vid Pilgrimsstatyn i León.

t-rekks innebär också Magnus & Inger. Två medel-medelålders. Boende i Göteborg. Vi gillar att vandra och kan bocka av de flesta lederna runt Göteborg, ett gäng avsnitt på Skåneleden samt flera fantastiska och underbara vandringar i Italien… Cinque Terre, Sorrento, Amalfi, Capri, Ischia, Sestri Levante och Bolzano. Men aldrig att vi tidigare hängt en säck på ryggen och gett oss ut på en 800 km lång vandring. Men när beslutet att så göra väl var taget så var det bara till att förbereda oss så bra som möjligt för uppdraget. Och ska man nå ett mål så måste man ha en bra plan.

För tre år sedan så bestämde vi oss för att vandra den franska Caminon, vilken börjar i Saint-Jean-Pied-de-Port på den norra sidan av Pyrennéerna och som slutar i Santiago de Compostela, i nordvästra Spanien. En nätt liten tripp på 800 km. Till fots. Och om man kalkylerar med att ett vandringssteg är ca 60 cm så blir det… 1.300.000 steg. Lite drygt. Har du varit i närheten av att gå 1,3 miljon steg på en månad? Man brukar prata om att gå 10.000 steg om dagen (och du känner väl till att antalet 10.000 var en siffra som en japansk konstruktör av stegräknare bara slängde ur sig och inte är en gräns för att man på något sätt skulle vara “safe” hälsomässigt. Så knata hellre på än att sluta där)… det där blev en lång parantes så jag börjar om. Jo, om du går 10.000 steg om dagen i 30 dagar så blir det 300.000 steg. Så vi kan väl vara överens om att den här vandringen är en rejäl utmaning? Men när man sätter upp mål, ska dom vara svåra att nå… slutmål ska vara utmanande. 

Du kanske undrar (med all rätt) varför vi lägger ut en vandring i bloggformat tre år efter vi vandrade den? Jo, det är för att vi dels vill träna oss på att publicera en blogg, dels för att kanske väcka några gamla vandringsbjörnar ute i landet och smitta dom en akut lockelse att vandra Caminon redan i sommar eller höst, men framförallt för att vi ska vandra en ny Camino nu i sommar… den norra Caminon. Den börjar i spanska Irun, precis vid gränsen till Frankrike vid Atlantkusten, och slutar i Santiago. Men det blir som sagt ett kommande bloggäventyr med start sista helgen i juni. Och för din information… blogginläggen skrivs med ett uns humor. Det ska inte bara vara roligt att vandra… det ska vara roligt att läsa om det också.

Så vill du följa vår redan genomförda resa och vår kommande, så ska du absolut registrera din e-postadress! Vi finns även på Instagram under namnet “t.rekks(obs – det går inte att regga ett namn på Instagram som innehåller bindestreck så det fick bli med punkt istället).

Vi gillar som sagt att vandra, men våra historiska vandringar har varit dagsvandringar och det innebär start och mål på samma ställe. Så vi utökade träningen genom att gå långa skogsrundor och med den inhandlade säcken på ryggen. Generalrepetition blev den 22 km långa Sandsjöbackaleden. Trots att jag är en ganska van vandrare och motionär var jag mer mör än lovligt efter den trippen och tanken slog mig ”Hur tusan (fast i ärlighetens namn tänkte jag nog “hur fan”) ska jag orka vandra så många kilometer varje dag… i nästan 30 dagar… i sträck?” Men se det gick faktiskt. Långt ifrån smärtfritt dock… men följ oss och ta del av VÅR BÄSTA SEMESTER NÅGONSIN!

Annons