t-rekks

t-rekks är en blogg om att vandra pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Vi vandrade den Franska Caminon 2015 och vi vandrade 500 km av den Norra Caminon (till Oviedo) sommaren 2018. Sen tog asfalten ut sin rätt.
Registrera din e-post under Nyhetsbrev och HÄNG MED!

Tre vilande pilgrimer vid Pilgrimsstatyn i León.

t-rekks innebär också Magnus & Inger. Två medel-medelålders. Boende i Göteborg. Vi gillar att vandra och kan bocka av de flesta lederna runt Göteborg, ett gäng avsnitt på Skåneleden samt flera fantastiska och underbara vandringar i Italien… Cinque Terre, Sorrento, Amalfi, Capri, Ischia, Sestri Levante och Bolzano. Men aldrig att vi tidigare hängt en säck på ryggen och gett oss ut på en 800 km lång vandring. Men när beslutet att så göra väl var taget så var det bara till att förbereda oss så bra som möjligt för uppdraget. Och ska man nå ett mål så måste man ha en bra plan.

För tre år sedan så bestämde vi oss för att vandra den franska Caminon, vilken börjar i Saint-Jean-Pied-de-Port på den norra sidan av Pyrennéerna och som slutar i Santiago de Compostela, i nordvästra Spanien. En nätt liten tripp på 800 km. Till fots. Och om man kalkylerar med att ett vandringssteg är ca 60 cm så blir det… 1.300.000 steg. Lite drygt. Har du varit i närheten av att gå 1,3 miljon steg på en månad? Man brukar prata om att gå 10.000 steg om dagen (och du känner väl till att antalet 10.000 var en siffra som en japansk konstruktör av stegräknare bara slängde ur sig och inte är en gräns för att man på något sätt skulle vara ”safe” hälsomässigt. Så knata hellre på än att sluta där)… det där blev en lång parantes så jag börjar om. Jo, om du går 10.000 steg om dagen i 30 dagar så blir det 300.000 steg. Så vi kan väl vara överens om att den här vandringen är en rejäl utmaning? Men när man sätter upp mål, ska dom vara svåra att nå… slutmål ska vara utmanande. 

Du kanske undrar (med all rätt) varför vi lägger ut en vandring i bloggformat tre år efter vi vandrade den? Jo, det är för att vi dels vill träna oss på att publicera en blogg, dels för att kanske väcka några gamla vandringsbjörnar ute i landet och smitta dom med en akut lockelse att vandra Caminon. Den Norra Caminon börjar i spanska Irun, vid Franska gränsen och Atlantkusten, och slutar i Santiago. Det ska inte bara vara roligt att vandra… det ska vara roligt att läsa om det också.

Vi finns även på Instagram under namnet ”t.rekks”.

Vi gillar som sagt att vandra, men innan de spanska äventyren blev det mest dagsvandringar innebärande start och mål på samma ställe. Så inför pilgrimsvandringen utökade vi förberedelserna genom att gå långa skogsrundor med ryggsäck (vikt – 10% av din kroppsvikt). Generalrepetition blev den 22 km långa Sandsjöbackaleden. Trots att jag är en ganska van vandrare och motionär var jag mer än lovligt mör efteråt och tanken slog mig ”Hur tusan ska jag orka vandra längre sträcka än så dagligen i nästan 30 dagar i sträck?” Men kroppen är en maskin som snabbt anpassar sig. Långt ifrån smärtfritt dock. Men läs och ta del av VÅR BÄSTA SEMESTER NÅGONSIN!

Annons