Buen Camino…

…Hola och välkommen till vår vandringsblogg ”t-rekks”. För tre år sedan så bestämde vi oss för att vandra den franska Caminon, vilken börjar i Saint-Jean-Pied-de-Port på den norra sidan av Pyrennéerna och som slutar i Santiago de Compostela, i nordvästra Spanien. En nätt liten tripp på 800 km. Till fots. Och om man kalkylerar med att ett vandringssteg (i lagom långsam takt) är ca 60 cm så blir det… 1.300.000 steg. Lite drygt. Har du varit i närheten av att gå 1,3 miljoner steg på en månad? Man brukar prata om att gå 10.000 steg om dagen (och du känner väl förresten till att summan 10.000 bara är en siffra som en japansk konstruktör av stegräknare slängde ur sig och inte en gräns för att man på något sätt skulle vara ”safe” hälsomässigt. Så knata hellre på än att göra avdelning halt där)… det där blev en för lång parantes för att du ska komma ihåg vad jag började prata om så jag tar det igen.
Jo, om du går 10.000 steg om dagen i 30 dagar så blir det 300.000 steg. Så vi kan väl vara överens om att den här vandringen är en rejäl utmaning? Men när man sätter upp mål, ska dom ju vara svåra att nå… för ett mål ska vara en utmaning! 

PS. Den 21 maj 2018 bokade vi flyg till Biarritz. Det betyder att den Norra Caminon påbörjas den 30 juni. DS

Du kanske undrar (med all rätt) varför vi lägger ut den franska Caminon i bloggformat tre år efter att vi vandrat den? Jo, det är för att vi dels vill träna oss på att publicera en blogg, dels för att kanske väcka några gamla vandringsbjörnar där ute i landet som när dom läser bloggen drabbas av en akut lockelse att vandra leden redan i sommar eller höst, men framförallt för att vi ska vandra den norra Caminon nu i sommar. Och den norra Caminon börjar i Irun som ligger på gränsen mellan Spanien och Frankrike (strax öster om San Sebastian) vid Atlantkusten och som även den slutar i Santiago. Men det blir som sagt ett kommande bloggäventyr med start sista helgen i juni. Och för din information… blogginläggen skrivs med ett uns humor. Det ska inte bara vara roligt att vandra… det ska vara roligt att läsa om det också. 

Så vill du följa vår redan genomförda resa eller vår kommande, så ska du absolut registrera din e-postadress under Nyhetsbrev! 

Annons

Lämna ett svar