Dag 14: Unquera-Llanes

Unquera – Llanes (28 km. Uppför: 410 m. Nedför: 415 m. Vandringstid: 6 tim 55 min. Svårighetsgrad: 2/5)

Fredagen den 13. Spännande. Vi lämnade hotellet vid halv nio och gick 100 m och åt frukost. En fralla med ost, juice och kaffe solo dobbles dvs en dubbel espresso.

En annorlunda vägvisare. Gammal?

Vägen ut ur Unquera gick först över en flod och sedan rätt upp i en sjyst uppförsbacke hela vägen till Colombres. Därefter blandad vandring fram till La Franca där våra tyska vänner slagit sig ned för att dricka kaffe. Vi gör dom sällskap stora delar av den dagen.

Cool tomte med solbrillor.

Vandringen var bitvis helt magnifik. Den gick utmed kusten i 7-8 kilometer och vi fick många fina bilder och minnen.

Råkade titta åt höger och där var den. Med stalagtotiter och allt.

Efter 10 km kom vi till en naturpark som hade grottsystem och underjordiska gångar så att havet tog sig in en bra bit in i land.

Ett hus med hockeyfrillatak.

Efter 13 kilometer kom vi till en by som heter Pendueles. Stannade för en salladslunch med kaffe och glass till dessert.

Ringmur. Och ganska lång faktisk.

Tyskarna tog det lite lugnare än oss så vi skildes åt den sista biten in till Llanes.

Grym miljö att vandra i.

Framme vid hotellet så visade sig att vare sig den äldre mannen eller den 20-25 åriga tjejen inte kunde engelska (så klart). Tjejen sa något och jag antog att hon ville ha passen (alla här vill ha passen pronto så fort man ska checka in). Men hon skakade på huvudet och jobbade febrilt med Google translate. Efter en stund satte hon upp displayen i ansiktet och där stod ”Var har ni parkerat bilen”??? Vi står alltså i receptionen genomsvetta och med ryggsäckar på oss. Och hon frågar om bilen.

Som sagt.

Vi gick till stranden för ett dopp, och vattnet visade sig vara bra mycket kallare än vad det var i förrgår i Comillas. Och ingen värmande sol. Åter till hotellet för att svida om. Byter mellan två par skjortor och ett par skjorts.

En bro över.

Vi går runt hörnet och landar på en italiensk krog. Tyskarna ansluter. Vi börjar med en sallad, sen pasta och till första dessert delar vi på en pizza. Tiramisu till efterrätt. Det regnar här.  Och ganska ofta på kvällarna faktiskt. Vi säger adjö till tyskarna för nu skiljs vi åt. Auf wiedersehn för denna gång typ.

Annons