Dag 4: 1 juli Pamplona-Puente la Reina

Pamplona – Puente la Reina (24 km. Uppför: 385 m. Nedför: 469 m)

Upp kl 07. Frukost först 2 km senare i utkanten av Pamplona. Vi träffade två engelsmän, far och son, som vi slog följe med en bit. Mycket kuperad vandring idag… och med fantastiska vyer. Och fortsatt väldigt varmt. Men har du bara vatten med dig så klarar du dig fint. Vi brukar ha 1,5 liter vatten per person med oss. Om vi skulle gå igenom flera byar så drog vi ned på vattenvolymen. Dumt som sagt att bära på för mycket vikt. Så ett gott råd är – titta i din bok hur tätt byarna ligger och om dom har någon form av handelsutbud ex bar, butik etc där du kan köpa vatten. Som vi nyss sa så vill man inte bära med sig för mycket vikt plus att kallt vatten är bra mycket godare än fesljummet när du vill släcka törsten.

Orädd spansk ungdom som hoppar i plurret från bron. Vuxenritual? Snarare old school macho show off!

Vi var framme i Puente la Reina vid halv tre. Då var det 39 grader… väldigt fesljummet alltså. Hotellet tillhörde samma kedja som det i Pamplona och om man är pilgrim får man 10% rabatt om man blir medlem. Med tanke på att vi inte planerade att bo på härbärgen så skulle vår vandring bli lite dyrare än för vanliga pilgrimer. Så alla rabatter var välkomna.

Cizur. Ett konstverk som påminner om en vindflöjel. Högt uppe på en kulle. Finn fem fel.

Vi åt på hotellet och kom i samspråk med far och dotter från Mallorca. Samspråk är väl kanske att ta i då pappan överhuvudtaget inte pratade eller förstod engelska och dottern endast pratade och förstod fragmentariska bitar. Men trots språk-förbistringen blev vi ganska goda vänner och träffades och umgicks flera gånger de kommande dagarna. Man kommer hyfsat långt bara genom teckenspråk. 

Caminobränna. Redneck & white back. Lite kommunalare modell parkarbetare.
När vi kom till det här fältet kände vi en bekant doft. Men bilden av växterna och doften av dom stämde dåligt ihop. Anis. Det var alltså spröten av fänkål vi såg.
En torr och sprucken vandringsväg i Navarra.
Annons