Dag 3: 30 juni Zubiri-Pamplona

Zubiri – Pamplona (22 km. Uppför: 213 m. Nedför: 370 m)

Klockan ringde vid kl 07 och efter en frukost på hotellet började vi  dagens vandring runt kl 09. Det var ånyo en varm dag och då stressar man inte. Caminon gick stundtals utmed en flod med kristallklart vatten, på mindre stigar under trädkronor så täta att solen knappt trängde igenom. Vi stannade för en tidig lunch på en krog som låg precis vid floden. Knappt fem timmar senare nådde vi dagens mål Pamplona. 

Här åt vi lunch

Vi hittade ett hotell med luftkonditionering, men utan frukost för 79 €uro. Vi strosade runt lite i Pamplona, som är en trevlig stad. Det bör nämnas att när man vandrat 22 km i nästan 40 grader så är man så där lagom sugen på att promenera runt och uppleva nya städer. Om staden verkar trevlig så lägger man den hellre till listan att besöka någon gång i framtiden.

Svettalstrande temperatur

På kvällen blev det tapas. Jag fick berättat av gammal vän att tapas kom till för att man i barerna ville stoppa något i magen på dryckesfolket så att dom inte skulle bli alltför rusiga. Och det vet väl alla att man aldrig ska festa på fastande mage. Om inte annat så lär de bli varse konsekvenserna när dom provar.

En annan lite annorlunda detalj i Navarra är att man får det röda vinet serverat kylt. Med tanke på värmen så är det faktiskt inte alls dumt.

Under vår tapas-middag så öppnade sig himlen och duschade av staden dess ingrodda damm och svett. Och efter stril regn blir det strålande sol.

Himlen blev kolsvart. Regnet vräkte ned till ackompanjemang av blixtar och dunder. Det slutade lika plötsligt som det hade börjat… och allt blev soligt igen.

Sammantaget så är Pamplona en trevlig och säker stad att vistas i… så länge tjurarna står tjudrade i ladugården. Tjurrusningen gick av stapeln en vecka efter att vår sejour.

Annons