Dag 2: 29 juni Auritz-Zubiri

Auritz – Zubiri (19 km. Uppför: 268 m. Nedför: 619 m)

Vaknade vid kl 08 (kort sovmorgon). Åt frukost på ett café i utkanten av byn och började vandringen vid 09.30. Det var en kuperad och oerhört vacker vandring mestadels i lummig skog utmed en flod. Vi nöjde oss med 19 km den här dagen. Det vore ju förfärligt dumt att köra slut på sig det första man gör. Och bli övermodig. Den typen av egenskap skulle vi få ta del av senare… både egen sådan och andras. Skinnet under fötterna ömmade en del efter gårdagens vandring nedför berget. Vi var framme i Zubiri vid 14-tiden och hittade ett hotell för 59 €uro inkl frukost.

En av symbolerna som guidar oss mot Santiago de Compostela

Zubiri är en liten by och kunde utforskas på kort tid. Vi hade inte riktigt kommit in i siesta-tiderna än dvs när spanjorerna tar siesta och stänger butiker och matställen, men den här dagen så hann vi precis sätta oss till bords och käka lunch innan dom stängde.

Sen tog vi själva siesta innan det var dags för middag. Det är liksom inga större problem att få i sig mat när man vandrar långt… det inte heller så svårt att avstå från detsamma när man vandrar i hög värme.

Fjällan i Zubiri
En bedårande… natur
Trängsel på Caminon

 

Annons