Dag 11: 8 juli Belorado-Atapuerca

Belorado – Atapuerca (32 km. Uppför: 430 m. Nedför: 278 m)

Åt frukost på härbärget. Det regnade lätt men slutade innan vi hann lämna stället. Ingen värme den här dagen, ca 15 grader. Vandringen var trevlig och omväxlande små stigar och slingrande små vägar. Efter ett tag kom vi till en lång och brant uppförsbacke och där passerade vi tre italienska män i +70 årsåldern.

Tre italienare och en svenska. Han som bad om hjälp med att hitta ciggen är längst upp i backen

Uppe på toppen tog vi en drickapaus och då kom den första italienaren ikapp, gick fram till oss och sa något på italienska och pekade på sin ryggsäck. Han ville att vi skulle hjälpa honom att ta upp något ur den. Jag frågade om det var vatten han ville ha… eller aqua då… men han skakade på huvudet och manade på mig att fortsätta leta. Till slut fick jag upp en cigarettask och då sa han – Si, si, tände en cigg och skrattade igång en KOL-hosta. Bara i Italien barn… bara i Italien. 

Buen Camino

Efter lunch bröt solen fram och det blev varmt och skönt igen.

Vacker och lummig skogsväg

Vid 15-tiden kom vi fram till Atapuerca. Här har man funnit 800.000 år gamla lämningar av en föregångare till både Homo Sapiens och Neandertalmänniskan – Homo Antecessor.

Ko-sprinten i Arlanzón!

Det blåste väldigt mycket när vi kom fram. Vi hade bokat ett litet hotell genom Booking.com. Hotel Rural Papasol – 55 €uro. Det var ett kombinerat hotell och härbärge. 

Han luktar på… eken? Men Ferdinand luktade ju på blommorna UNDER eken!

Mestadels fungerade Booking förvånansvärt bra och många ställen, även i små byar, fanns att hitta där. Så ladda ned appen innan ni ger er iväg. Det kanske fungerar lika bra med Hotels.com? Jag har vant mig vid Booking så därför kör jag med den. 

Hotel Rural Papasol. Visst ser det trevligt ut?
I Atapuerca har man hittat arkeologiska fynd av föregångaren till Homo Sapiens och Neandertalaren. Räknas som en av de viktigaste arkeologiska platserna i Europa
Annons