Dag 7: Bilbao-Castro-Urdiales

Bilbao – Castro-Urdiales (43,5 km. Uppför: 480 m. Nedför: 490 m. Total vandringstid: 9,5 tim. Svårighetsgrad: 2/5) 

Dagens vandring är absolut inget att belasta minnet med, förutom en 3 km lång sträcka som var enastående vackert. Och det har vi förstått att det är nödvändigt att genomlida fula, tråkiga och urusla etapper för att man ska uppskatta dom fina och vackra desto mer.

Athletico Bilbaos arena.

Vi började vid kl 8. Gick till centralen och åt frukost (ingick i rummet). Vandrade sedan norrut mot havet och dom gula pilarna som var helt försvunna. Vi fick gå efter kartan och sedan hoppas stöta på de gula pilarna. Efter 5 km gjorde vi det.

Bilbao i återblick.

Vi träffade även flera vandrarkompisar.

Gammal bekant med hund. Unga spanska pilgrimer resten.

Vi förstod ganska snabbt att vår guidebok inte hade helt korrekt distansangivelse. Den uppgav att vi skulle gå 23 km till Pobena men det visade sig bli 29 km. Och 28 gr varmt. Därifrån skulle det vara 17,5 km till Castro-Urdiales men blev 15,5 km. Det skulle vara 20 km men vi hittade en 5 km kortare väg. LandsVÄG. Totalt 43,5 km på mestadels asfalt och trottoar sliter fett på fötter och ben. Det blir som ingen tryckfödelning i foten. Ni vet hur det är när man sitter för länge på ett hårt underlag. Ungefär så fast i fötterna.

En av världens äldsta transportgondoler.

Framme vid kvart 18.15. Checkade in och gick direkt till stranden och badade. Underbart.

Stranden vid Pobena.
Fantastisk promenad utmed kusten efter Pobena.

Efter dusch drog vi ut på stan och lyckades hamna i en ny festival. Nästan som jag uppskattar en karneval light i Rio att vara som. Hittade en pizzeria. Kroppen krävde den energikombon så klart att den ska få den.

Stranden i Castro-Urdiales.
Det är sällan ett dopp känns så underbart som efter 43 km.
Karnevalen i… Castro-Urdiales. Dom har verkligen lagt ned ett omfattande jobb på kläder och ”fordon”.

Imorgon Sverige – England. Och vandring.

Annons