Dag 8: Castro-Urdiales-Laredo

Castro-Urdiales – Laredo (26,5 km. Uppför: 500 m. Nedför: 550 m. Total vandringstid: 5.45 tim. Svårighetsgrad: 2/5)

Lämnade hotellet strax innan kl 8 och möttes av efterdyningarna av gårdagskvällens festival. Åt frukost nere vid hamnen tillsammans med unga män som ännu inte gått till sängs.

En fräck skulptur inlagd i berget vid stranden i Castro-Urdiales.

Trevlig vandring den första biten vilken avslutades med ett underbart avsnitt utmed kusten.

Dom tråkiga landsvägsetapperna är till för att man ska uppskatta alla fina avsnitt som denna desto mer.
Och den här.
Och den här med ”grindpojken”.

Sen fick vi tugga landsväg och asfalt. Och man kan säga att vi fick skylla oss själva för det. Det fanns en led som gick upp i bergen som ska vara mycket trevligare, men beroende av att vi hade haft ett tufft pass igår, att det var match mot England kl 16 och att den väg vi valde var 5 km kortare så blev det asfalten. Och den enkelt sammanfattas med ett ord – tråkig.

Laredos långa strand.

När vi kom fram skyndade vi att byta om för ett bad och sedan till restaurang med TV utomhus för att se matchen (med facit i hand hade vi kunnat ta bergsvägen, men man har ju aldrig det i handen. Och tur är väl det).

Inger på hög stol på krog.

Senare på kvällen gick vi till den äldre delen av Laredo och åt. När man vandrar långt och bränner kalorier och gör av med energi så utsöndrar kroppen ett sug efter pizza och pasta. Det blev risotto (det räknas till pastan).

Annons