Dag 12: Santillana del Mar-Comillas

Santillana del Mar – Comillas (21 km. Uppför: 400 m. Nedför: 390 m. Vandringstid: 5 tim 20 min. Svårighetgrad: 2/5)

Startade kl 09. Åt frukost på hotellet (Los Angeles). Gick igenom den gamla staden (alltså HELA staden är gammal). Passerade en camping och kom ut på en stig. Ovant underlag. Men vi var snabbt tillbaks på asfalt och så förblev det resten av dagens vandring.

Tidig morgonpromenad på spanska landsbygden.

I en nedförsbacke när vi ”serpentinade” oss fram och tillbaks blev vi upphunna av ett par. ”- Good for your legs” sa mannen. Ingen engelsman tänkte jag. Snarare tysk. Och det var dom. Från Koblenz-trakten. Vi slog följe hela vägen. Och hela kvällen. Vi hade väldigt roligt. Konstaterade att tyska språket förmodligen är en jättegammal dialekt med anor från Småland då mannen i paret ofta relaterade till Småländska saker – IKEA, Pippi Långstrumpf, Emil i Lönneberga (fast dom kallade honom Michel aus Lönneberg?!) mm.

I en nedförsbacke fanns dom bara där. Tyskarna alltså. Och sen förblev dom där i 3 dagar. Jättetrevliga.

Alexander som mannen hette gillade sydtyrolsk punk. Typ Frei Wild. Lederhosen och hård joddling extra långt ned i halsen. Typ.

Turkost. Ganska coolt!

Tyskarna hade bokat samma hotell som vi. Så efter incheck gick vi till stranden och tog ett dopp. Underbart. Bra temp och perfekt strand.

Comillas lite från sidan.

På kvällen tornade molnen upp sig och mitt under middagen och semifinalen mellan England och Kroatien så öppnade sig himlen. Det vräkte ned och himlen blixtrade. Alla gäster försvann in på restaurangen. Så ock efter en kort stund.

Jag frågade om jag blev mätt på denna rätten (ett gäng ansjovis med oliver i olivolja). Javisst, svarade servitrisen. Knappast förstod jag när denna tallrik sattes framför mig. Middagskompisarna skrattade åt tallriken. Begripligt.
Vad är väl egentligen lite regn under och i måltiden? Bar roligt så klart!

När vi gick hem regnade det fortfarande och det slutade inte förrän på morgonkvisten.

Annons