Dag 10: Güemes-Santander

Güemes – Santander (14 km. Uppför: 75. Nedför: 130 m. Total vandringstid: 3,5 tim. Svårighetsgrad: 1/5).

Åt frukost på Casan där vi bodde. Hängde på ryggsäckarna och sa farväl strax innan kl 9.

 

Frukost på Casan.

Smal asfaltsväg väntade men det var så lugnt och stilla så den typen av annars så tråkigt underlag funkade hyfsat bra just då.

Dilemma! Ska vi gå till Santiago eller vända och gå till Frankrike? En annan reflektion… är producenten från orten och har hon/han vandrat båda vägarna, mätt sträckorna och sedan sågat, hamrat och målat?

Efter 4 km kom vi till en by som hette Galizano (låter mer som namnet på en italiensk än en spansk by).

Strålande vandring i strålande väder.

Någon kilometer senare kom vi ut till kusten och ett fantastiskt landskap öppnade sig med stränder nedanför stupande klippor. Fem kilometer med dessa vyer. Man skulle kunna stå och betrakta utsikten hur länge som helst. Men det funkar ju inte om man ska ta sig till slutmålet innan ett visst datum.

Magnifikt!

Efter 11 km kom vi fram till en strand som heter Playa Somo. En lång strand full med surfare. Det var nog närmare 10 surfskolor som lärde ut konsten att stå på en svajig bräda när vågor forsar bakifrån. Man blev imponerad av hur duktiga många var.

Det svåra är att vandra samtidigt som man betraktar. I alla fall om man är man.
Vätskepaus = Agua.
Tittut i Biscayabukten.

Vi åt en enklare lunch bestående av en baguette med tonfiskfyllning. Som omväxling till Tortilla de patatan – ”potatisomelett” med bröd (det där vita brödet innehåller lika många fibrer som Marcus Bergs gjorda mål i VM).

Båt mellan Somo och Santander.
Många vandrare på båten. Ingen duty free försäljning.

För att komma till Santander måste man ta en båt och vi kom precis när den skulle gå. Skönt att slippa vänta en halvtimme när det är närmare 30 grader.

I väntan på sen lunch (och en belöningsöl) någonstans i Santander.

Bor på ett hotell som är obemannat. Vi fick en kod och informstion om att fylla i ett papper med våra uppgifter (dom älskar uppgifter här, ju fler desto bättre).

En gammal marknad bredvid där vi bor. Tyvärr var den stängd när vi kom tillbaks efter vår sena lunch. Såå nyfiken på vad som försiggår där inne.

Gick ut på stan och Santander verkar vara en ganska cool stad med roliga butiker, barer och restauranger… och då har vi bara sett en pytteliten del av staden.

Annons